ГоловнаПолітика

У Заходу залишилася одна претензія до законопроекту про Антикорупційний суд

Камінь спотикання - контроль з боку міжнародних експертів.

У Заходу залишилася одна претензія до законопроекту про Антикорупційний суд
Сергей Березенко
Фото: dyvys.in

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Сергій Березенко заявив, що єдиним неузгодженим із Заходом питанням у законопроекті про створення Вищого антикорупційного суду є повноваження Громадської ради міжнародних експертів.

Про це він повідомив журналістам.

"Було 14 позицій, за якими були розбіжності і щодо яких були запитання у наших міжнародних партнерів... Ми змогли узгодити 13 з 14 правок. На сьогодні є ще одне невирішене питання", - сказав він.

Березенко уточнив, що невирішеним залишається питання повноважень Ради міжнародних експертів.

"Мова йде про експертну раду, про питання вето міжнародними експертами. Чому він викликає велике занепокоєння? Тому що це питання має бути узгоджене з Конституцією. Конституція забороняє вплив іноземців на ухвалення таких рішень".

Депутат сподівається, що 16 травня комітет з питань правової політики та правосуддя зможе розглянути всі поправки і законопроект про Антикорупційний суді буде розглянуто у сесійній залі найближчим часом.

Нагадаємо, перший заступник голови профільного комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець заявив, що законопроект про антикорупційний суді навряд чи буде готовий до розгляду у другому читанні наступного тижня.

У понеділок на погоджувальній раді спікер ВР Андрій Парубій дав завдання профільному комітету підготувати законопроект про антикорупційний суд до розгляду наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram