ГоловнаПолітика

Прокуратура пред'явила підозру самопроголошеному голові Коцюбинського

Депутатові загрожує до п'яти років в'язниці за підробку документів.

Прокуратура пред'явила підозру самопроголошеному голові Коцюбинського
Фото: kobl.gp.gov.ua

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов у понеділок повідомив про підозру депутатові Коцюбинської селищної ради Миколі Єременку в скоєнні кримінальних злочинів за ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підробка офіційного документа, повторна підробка офіційного документа, використання свідомо підробленого документа, підробка друку) Кримінального кодексу.

"Встановлено, що цей депутат підробив і підписав рішення Коцюбинської селищної ради, відповідно до якого його обрано секретарем. Згодом зловмисник, як в.о. секретаря Коцюбинської селищної ради, вніс до офіційних документів свідомо неправдиві відомості про дострокове припинення повноважень чинного селищного голови і підписав його. Продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на призначення себе на посаду виконувача обов'язків голови Коцюбинської селищної ради, цей депутат використовував свідомо підроблені рішення Коцюбинської селищної ради, подавши їх до Відділу державної реєстрації виконавчого комітету Ірпінської міської ради", - повідомляє прокуратура Київської області.

Щоб засвідчити підроблені документи відбитком гербової печатки Коцюбинської селищної ради, Єременко попросив її в селищного голови Коцюбинського. Однак, отримавши від селищного голови відмову, депутат замовив виготовлення і отримав нову печатку селищної ради.

"Використовуючи підроблену гербову печатку, зловмисник таким чином затвердив підроблені документи про рішення Коцюбинської селищної ради про дострокове припинення повноважень  селищного голови Коцюбинського та про виконання його обов'язків", - сказано в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, 3 березня в Коцюбинському пройшли громадські слухання, на яких підтримали приєднання селища до Києва.

7 березня відбулася позачергова сесія Коцюбинської селищної ради, де шляхом таємного голосування голові селищної ради Матюшиній висловили недовіру. Того ж дня реєстратор зареєстрував нового виконувача обов'язків голови селищної ради - Миколу Єременка. Однак через місяць Міністерство юстиції поновило Ольгу Матюшину на посаді голови Коцюбинської селищної ради.

Матюшиній висловили недовіру вже вдруге.

8 квітня 2016 року депутатська більшість Коцюбинської селищної ради, яка складалася з членів партії "Нові обличчя", зірвала пленарне засідання ради. Селищний голова Ольга Матюшина вирішила перенести його на 22 квітня. Однак після цього більшість проголосувала за недовіру Матюшиній. Самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька підробила печатку ради, а в адміністративній будівлі пройшли погроми і крадіжки документів. Після цього у Верховній Раді було прийнято рішення про перевибори в Коцюбинському. Представництво партії "Нові обличчя" за їх результатами зменшилося, однак залишилося значним.

Селище Коцюбинське загальною площею 87 га оточене київською територією з усіх боків. Питання його приєднання до столиці обговорюється вже багато років. Але в травні 2015 року депутати селищної ради прийняли рішення про приєднання його до передмістя Києва, міста Ірпінь. У травні 2016 року це рішення було скасовано в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram