ГоловнаПолітика

Верховний Суд продовжить розглядати справу про припинення громадянства Саакашвілі 18 травня

Також буде розглянуто питання проведення експертизи почерку.

Верховний Суд продовжить розглядати справу про припинення громадянства Саакашвілі 18 травня
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Верховний Суд продовжить розглядати справу про припинення громадянства Михайла Саакашвілі 18 травня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба суду у Фейсбуці.

"Наступне судове засідання з розгляду позовної заяви Саакашвілі до президента України про визнання незаконним та скасування Указу Президента України від 26 липня 2017 № 196/2017 у частині припинення громадянства України М. Саакашвілі відбудеться 18 травня 2018 року о 10:00 у приміщенні Касаційного адміністративного суду на вул. Московській, 8, корпус 5", - ідеться в повідомленні

Зазначається, що 11 травня був допитаний як свідок голова Державної міграційної служби. Також суд досліджував письмові докази у справі.

"Під час цієї процедури представники позивача раз поставили під сумнів справжність підпису Саакашвілі на заяві про прийняття громадянства України і подали клопотання про проведення почеркознавчої експертизи", - наголошується в повідомленні.

Питання щодо процедури проведення такої експертизи Верховний Суд планує вирішити на наступному засіданні.

Нагадаємо, Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА в Україні. Згідно з Конституцією Грузії, громадянин цієї країни не може мати паспорт іншої держави, отримання громадянства іншої країни є підставою для втрати громадянства Грузії. Тому в жовтні 2015 року Міністерство юстиції Грузії розпочало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

Однак з кар'єрою Саакашвілі на посаді губернатора Одеської області не пощастило, у листопаді 2016 року він звільнився й пішов у жорстку опозицію до президента Порошенка. 22 червня 2017 року на брифінгу в Брюсселі президент заявив, що не знає, що Саакашвілі робить в Україні. 26 липня 2017 року президент припинив українське громадянство Саакашвілі.

У лютому Саакашвілі було остаточно відмовлено в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. 12 лютого прикордонники видворили його з України до Польщі за процедурою реадмісії. З Польщі він полетів у Нідерланди, де отримав посвідчення особи.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram