ГоловнаПолітика

Порошенко впевнений, що Україна з союзниками здолає російську агресію

Президент звернувся до новобранців 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗС України.

Порошенко впевнений, що Україна з союзниками здолає російську агресію
Петр Порошенко
Фото: Скриншот видео

Президент України Петро Порошенко упевнений, що Україна разом зі своїми союзниками переможе російського агресора і встановить мир. Таку заяву голова держави зробив сьогодні під час прийняття військової присяги молодими воїнами 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, пише "Інтерфакс-Україна".

"Людська пам'ять про колосальні людські жертви Другої світової війни, про тисячі дощенту зруйнованих міст і спалених сіл вкотре застерігає світ від небезпеки повторення подібної катастрофи. На жаль, не перевелися ще маніяки, які готові поставити світ на грань вже третьої світової війни. І вони тут, неподалік, що від нас вимагає абсолютно особливої пильності, відповідальності", - заявив Порошенко в середу в Києві.

Він нагадав, що сталінський Радянський Союз протягом перших двох років Другої світової війни був союзником гітлерівської Німеччини.

"Війна, яку СРСР почав проти Фінляндії, анексія і окупація Союзом Латвії, Литви та Естонії є таким же прикладом агресивних дій, які нацистський режим здійснював в Європі ще до спрямування зброї проти колишнього східного союзника. Народи Радянського Союзу, включаючи нас, українців, заплатили за це дуже високу і страшну ціну", - сказав президент.

За словами голови держави, сьогодні вже "путінська Росія знову стала на шлях грубого нехтування нормами міжнародного права, руйнування світового порядку, невизнання кордонів, заперечення існування цілих народів, агресії проти сусідніх держав".

"Переконаний, що спільними зусиллями ми і тепер переможемо, подолаємо агресора і забезпечимо мир. Мир - це те, що потрібно українській землі. І мир на українській землі буде забезпечений", - наголосив Порошенко.

Він привітав громадян України з Днем Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram