ГоловнаПолітика

СБУ затримала громадянина РФ, який готував підпал машини В'ятровича, - ЗМІ

Гогічаєв співпрацював вз Симоненком, який "працює у повній координації з росіянами".

СБУ затримала громадянина РФ, який готував підпал машини В'ятровича, - ЗМІ
Фото: Обозреватель

Росіянин на прізвище Гогічаєв, який підпорядковувався секретарю Компартії РФ, співпрацював з лідером КПУ Петром Симоненком і був затриманий під час підготовки до підпалу автомобіля директора українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, повідомляє Обозреватель з посиланням на джерела.

"В рамках проведення оперативно-розшукових заходів із встановлення зловмисників, які здійснювали підпали машин українських політиків, вдалося вийти на групу, злочинну діяльність якої курирував росіянин на прізвище Гогічаєв, що підпорядковувався секретареві Комуністичної партії Росії і співпрацював з лідером забороненої в Україні КПУ Петром Симоненком. Гогічаєв був затриманий під час підготовки до підпалу автомобіля директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича", - йдеться у повідомленні.

Також виданню стало відомо, що він дав свідчення про те, що діє під керівництвом секретаря Комуністичної партії Росії Тайсаєва, який дав йому виходи на Симоненка для сприяння у вищевказаній злочинній діяльності. Ба більше, за словами Тайсаєва, Симоненко працює у повній координації з росіянами.

Раніше повідомлялося, що СБУ провела обшуки у керівників компартії в Києві і області, під час яких були виявлені агітаційні матеріали із забороненою символікою тоталітарного режиму.

Вилучені агітматеріали планувалися для розповсюдження під час акцій 9 травня, щоб спровокувати зіткнення між активістами громадсько-політичних об'єднань.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram