>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рада прийме закон про заборону недобросовісної реклами під час фіналу Ліги чемпіонів

Рада прийме закон про заборону недобросовісної реклами під час фіналу Ліги чемпіонів
Фото: blogspot.com

Рада прийме закон про заборону недобросовісної реклами під час фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

Представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат фракції БПП Вадим Денисенко зареєстрував проект закону про забезпечення охорони та захист прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналів Ліги чемпіонів УЄФА 2018 в Україні (8335 від 03.05.2018).

Про це він повідомив у коментарі LB.ua.

"Це технічний законопроект, який ухвалюють усі країни, які проводять Лігу чемпіонів. Його основна мета - це заборона використання логотипів УЄФА і будь-якої символіки без дозволу УЄФА. Тому Україна виконує в цьому випадку міжнародні приписи й умови проведення таких заходів. По суті, простими словами, на законодавчому рівні ми зробимо так, щоб під соусом УЄФА не було недобросовісної реклами", - заявив він.

Нардеп прогнозує, що Верховна Рада ухвалить закон уже наступного пленарного тижня.

Згідно з проектом закону, запропоновано ввести штраф за продаж квитків на фінал Ліги чемпіонів серед жінок 24 травня і чоловіків 26 травня від 30 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 - 5100 гривень). Також законопроект забороняє самовільне використання об'єктів права інтелектуальної власності УЄФА, позначень, схожих на ступінь змішання з об'єктами права інтелектуальної власності УЄФА або будь-якої їх комбінації, або здійснення будь-яких рекламних чи громадських заходів, які провокують чи можуть спровокувати в громадськості хибне враження про зв'язок з УЄФА, комерційними партнерами, учасниками.

Заборонено також публічне сповіщення або будь-яке інше використання відеоуривків матчів фіналу Ліги чемпіонів без дозволу УЄФА і публічну демонстрацію і публічний показ заходів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначають, що вимоги УЄФА до охорони і захисту прав інтелектуальної власності передбачають законодавче врегулювання не тільки питань охорони цих прав, а й захист від паразитичного маркетингу (амбуш-маркетингу), у тому числі випадків продажу і перепродажу квитків неуповноваженими особами.

Метою законопроекту є врегулювання відносин з придбанням УЄФА прав інтелектуальної власності, пов'язаних з проведенням в Україні фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018 і фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року, здійснення охорони та захисту цих прав, а також відносин з використанням і захистом репутації УЄФА і цього чемпіонату.

Нагадаємо, 25-27 травня в Києві пройде фінал Ліги чемпіонів з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram