ГоловнаПолітика

ВККС визначила дату переведення суддів Верховного Суду й вищих спецсудів

Комісія оприлюднила прізвища 100 суддів.

ВККС визначила дату переведення суддів Верховного Суду й вищих спецсудів
Фото: vkksu.gov.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів розгляне питання про переведення суддів Верховного Суду й вищих спецсудів 17 травня. Про це повідомляє прес-служба ВККС.

Як говориться в повідомленні, на засіданні комісія розгляне рекомендації щодо переведення до іншого суду того самого або нижчого рівня без конкурсу 12 суддів Верховного Суду України, 25 - Вищого адміністративного суду України, 37 - Вищого господарського суду України і 26 суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

ВККС також опублікувала список суддів, щодо яких буде розглянуто питання про переведення до інших судів.

Нагадаємо, Закон "Про судоустрій і статус суддів" передбачає ліквідацію вищих спецсудів і Верховного Суду України з моменту початку роботи Верховного Суду. Судді з цих судів можуть взяти участь у конкурсах або претендувати на посаду в судах такого самого рівня або судах нижчої інстанції без конкурсу.

Верховний Суд України (новий суд названий Верховним Судом) звернувся до Конституційного Суду в листопаді минулого року з проханням визнати неконституційними окремі положення Закону "Про судоустрій і статус суддів", що стосуються ліквідації спецсудів і ВСУ.

У грудні минулого року пленум ВСУ не зміг ухвалити рішення про свою ліквідацію.

В останньому з'їзді суддів у березні цього року брали участь делегати Верховного Суду України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram