ГоловнаПолітика

Порошенко переконаний, що Антикорупційний суд удасться створити в першій половині року

«І тоді ми отримаємо наступний транш».

Порошенко переконаний, що Антикорупційний суд удасться створити в першій половині року
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко впевнений, що процес створення Антикорупційного суду буде завершено вже в першому півріччі поточного року.

Про це інформує прес-служба глави Української держави.

«Ми прагнемо прискорити процес утворення Антикорупційного суду. Я переконаний, що нам це вдасться в першій половині року, можливо, ще в травні. І тоді ми отримаємо наступний транш», - заявив Глава держави в інтерв'ю виданню «Фокус» під час обговорення питання співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Петро Порошенко зазначив, що разом з позицією про необхідність подальшого посилення боротьби з корупцією, МВФ відзначає значне економічне зростання України та проведення реформ у нашій державі.

«Я пишаюся тим, що вдалося поліпшити інвестиційний клімат. Ми за чотири роки досягли більше, ніж за 25 років до цього», - наголосив Президент зазначивши, що це не тільки оцінка МВФ, а й Світового банку.

«Ми в рейтингу Doing Business із місця 137 в 2013 році піднялися на позицію 76. Темпи економічного розвитку в цьому році очевидно зростуть на 3,5%. Покажіть мені ще країну, якій таке вдалося в умовах війни», - також наголосив Глава держави.

Нагадаємо, у квітні МВФ заявив про уповільнення реформ в Україні.

Як повідомлялося, Україна не може отримати п'ятий транш Фонду через невиконання двох основних вимог - підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня і створення Антикорупційного суду.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram