ГоловнаПолітика

Антисемітські провокації часто інспіровані Кремлем, - МЗС

"Україна послідовно засуджує будь-які прояви нетерпимості або публічні антисемітські заклики".

Антисемітські провокації часто інспіровані Кремлем, - МЗС
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Антисемітські провокації часто інспіровані кремлівським режимом, який за допомогою інструментів гібридної агресії намагається розхитати політичну ситуацію в Україні.

Про це йдеться в поширеному увечері 4 травня прес-службою МЗС України коментарі.

"Подібні ганебні провокації часто інспіровані кремлівським режимом, який за допомогою інструментів гібридної агресії намагається розхитати політичну ситуацію і ще раз кинути на Україну тінь антисемітизму", - сказано в ньому.

У МЗС нагадали, що в жовтні 2017 року Національна поліція України викрила координоване з Росії злочинне угруповання, яке роками здійснювало напади на місця релігійного паломництва, пам'ятники архітектури та культові споруди, в т.ч. здійснювала осквернення синагог.

У документі наголошується, що Україна відкидає будь-які інсинуації і звинувачення в нібито зростанні проявів антисемітизму на території нашої держави, а "правоохоронні органи розслідують і притягують до відповідальності кожного винного в таких правопорушеннях".

"Україна послідовно засуджує будь-які прояви нетерпимості або публічні антисемітські заклики, а правоохоронні органи розслідують і притягують до відповідальності кожного винного в таких правопорушеннях", - запевнили в МЗС.

Раніше президент Петро Порошенко засудив антисемітські гасла на мітингах в Одесі і Львові. Голова держави пообіцяв "миттєву реакцію" правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram