ГоловнаПолітика

ЄСПЛ розгляне справу Штепи в пріоритетному порядку

Цілком імовірно, що європейські судді розберуться швидше, ніж українські.

ЄСПЛ розгляне справу Штепи в пріоритетному порядку
Фото: Деловая столица

Європейський суд з прав людини вирішив розглядати справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи в пріоритетному порядку. Про це повідомив її адвокат Олександр Тананакін на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Припускаю, що це буде той самий курйозний випадок, коли ЄСПЛ розгляне справу швидше, ніж національний суд", - додав Тананакін.

Адвокат також опублікував копію відповідного повідомлення від ЄСПЛ.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат повідомив, що скаргу до ЄСПЛ було подано в зв'язку з порушенням низки прав його підзахисної. "Ми вважаємо, що було порушено її право на справедливий суд, право на свободу (вона перебувала під вартою понад 3,5 року через невиразні підстави) і право на своєчасну медичну допомогу. Крім того, ми вказуємо, що її справа є політично мотивованою", - пояснив він.

Нагадаємо, 6 березня 2018 року Апеляційний суд Харківської області вирішив направити матеріали справи стосовно Штепи на розгляд до Орджонікідзевського райсуду міста. Розгляд справи з самого початку повинен початися уп'яте.

Нелю Штепу було заарештовано 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram