ГоловнаПолітика

Росія блокує розширення мандата місії ОБСЄ на всю ділянку кордону на Донбасі

Такі дії РФ свідчать про її намір продовжувати постачання зброї, боєприпасів, військового обладнання і регулярних військ в Україну.

Росія блокує розширення мандата місії ОБСЄ на всю ділянку кордону на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке розчарування у зв'язку з тим, що РФ залишається єдиною в ОБСЄ, хто "наполегливо блокує" розширення мандата місії на всю ділянку кордону, прилеглого до тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться в коментарі МЗС у зв'язку з рішенням Постійної Ради ОБСЄ про продовження мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк".

Відзначається, що рішення про продовження мандата місії спостерігачів ОБСЄ було схвалене 3 травня на засіданні постійної ради ОБСЄ і показало "повну ізольованість Росії в небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні".

"Такі дії Російської Федерації свідчать про її намір продовжувати постачання зброї, боєприпасів і військового обладнання, регулярних військ, найманців з метою підтримки терористичної діяльності на території України", - йдеться в документі.

МЗС закликало Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей.

Як повідомлялося, СММ ОБСЄ хоче відкрити патрульні бази в Докучаєвську, Новоазовську і Амвросіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram