ГоловнаПолітика

Яценюк назвав обшук українських суден у РФ кроком до розширення економічної війни

Політик закликав до посилення санкцій проти Росії.

Яценюк назвав обшук українських суден у РФ кроком до розширення економічної війни
Фото: nfront.org.ua

Обшук та ідентифікація Росією невійськових суден, що прямують у Маріупольський морський порт - це фактично блокада азовських портів України, передусім Маріуполя, де працюють потужні промислові підприємства і живуть 450 тисяч українців. Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Цією блокадою Москва хоче схилити Україну до політичних поступок. А також спровокувати соціальне напруження в Маріуполі й інших містах українського Приазов'я", - додав він.

Арсеній Яценюк зазначив, що "ніяких підстав для перевірок суден росіяни не заявляють - як і претензій за їх результатами".

"Це умисне зухвале свавілля. Так само, як і анексія Криму, і будівництво моста через Керченську протоку", - зауважив лідер "Народного фронту".

"Це крок до розширення економічної війни. На такий шантаж країни-терориста відповідь України повинна бути незмінною: ніяких компромісів ціною незалежності і свободи не буде. Росія буде відповідати в міжнародних судах", - зазначив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що Україна вже має відповідний позитивний досвід у Стокгольмі. "І це лише початок. Тривають інші судові процеси", - зазначив він.

"Сьогодні Україна і Захід повинні розширювати санкції проти РФ. Можемо і повинні сильніше бити по економіці ворога. Поки Кремль не припинить свою злочинну агресію і не заплатить за все скоєне", - переконаний Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram