ГоловнаПолітика

Спійманий на хабарі майже $50 тис. есбеушник вийшов під заставу 1,2 млн

Олександр Карамушка пробув у СІЗО недовго.

Спійманий на хабарі майже $50 тис. есбеушник вийшов під заставу 1,2 млн
Фото: comments.ua

Керівник структурного підрозділу одного з міжрайвідділів Головного управління СБУ в Києві та Київській області Олександр Карамушка, підозрюваний в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. доларів, вийшов зі слідчого ізолятора під заставу.

Про це повідомив агентству УНН його адвокат Олександр Горобець.

За словами адвоката, Карамушка покинув СІЗО 2 травня.

Крім того, захисник розповів, що САП планує внести клопотання до суду про відсторонення Карамушки з посади.

Нагадаємо, 24 квітня 2018 року детективи НАБУ викрили посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області під час одержання ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. доларів.

Ці кошти співробітник СБУ отримав від посередників за непритягнення до відповідальності осіб, які могли незаконно отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України. Слідство вважає, що працівник СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання іноземцями дозволів на проживання в Україні шляхом укладення фіктивних шлюбів з громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу і вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ з урахуванням того, що розслідування цих фактів мало призвести до видворення цих осіб з території України.

27 квітня 2018 року Солом'янський районний суд Києва застосував до Карамушки запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю виходу під заставу 1,2 млн грн.

При цьому САП просила обрати для співробітника СБУ арешт з можливістю внесення 8 млн грн застави. Антикорупційна прокуратура мала намір просити суд збільшити розмір застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram