ГоловнаПолітика

За безвізовий в'їзд у Євросоюз доведеться платити 7 євро

Дозвіл на в'їзд буде чинним три роки або до закінчення терміну дії паспорта.

За безвізовий в'їзд у Євросоюз доведеться платити 7 євро
Фото: ubr.ua

Євросоюз буде оформляти спеціальний дозвіл на в'їзд у Шенгенську зону для громадян країн, з якими Євросоюз уклав договір про безвізовий режим, в тому числі для українців.

За отримання дозволу на перетин кордону доведеться заплатити 7 євро. Відповідне рішення прийняли посли Євросоюзу на засіданні 25 квітня, проте його ще повинні затвердити Європарламент і Рада ЄС, пише ZN.ua.

Згідно з повідомленням на сайті Європейської Ради, жителям третіх країн, у тому числі українцям, перед поїздкою потрібно буде проходити перевірку, метою якої є сприяння підвищенню внутрішньої безпеки та запобігання нелегальній імміграції, а також зменшення затримок на кордонах. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через інтернет, вартість якої складе сім євро.

Після перевірки даних у базі даних ЄС та Інтерполу і невиявлення зауважень людина отримає дозвіл на в'їзд у Шенгенську зону. Зазначають, що термін розгляду заявки з ухваленням відповідного рішення не буде перевищувати 96 годин, а більшість заяв будуть схвальними. Однак якщо виникнуть підозри або інформація потребуватиме додаткового аналізу, то заявку будуть опрацьовувати вручну компетентні органи. Однак у Єврораді зазначили: наявність дозволу не буде стовідсотковою гарантією на в'їзд у Європу, а остаточне рішення прийматиме прикордонник.

Дозвіл на в'їзд буде чинним три роки або до закінчення терміну дії паспорта чи іншого документа, зареєстрованого при оформленні заявки.

Раніше повідомляли, що в Грузії серйозні проблеми з безвізом. У ЄС стурбовані тим, що громадяни Грузії користуються безвізовим режимом, щоб попросити притулок у європейських країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram