ГоловнаПолітика

Єфремов: я дзвонив Януковичу в день його втечі, він не передзвонив досі

"Коли йдуть військові події, і командир підрозділу кидає своїх людей, як ви до нього будете ставитися?"

Єфремов: я дзвонив Януковичу в день його втечі, він не передзвонив досі
Фото: Макс Левин

Колишній керівник фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов у день втечі Віктора Януковича намагався додзвонитися до нього, але на його дзвінок ніхто не відповів досі. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Пам'ятаю чітко, коли він (Янукович, - ред.) утік, я намагався додзвонитися до нього, адже ні уряду, нікого на місці не було. Я залишився в Києві один. Він не відповів мені до сьогодні ... А потім уже (Януковичу, - ред.) не дзвонив. Зрозумів, що мені просто не відповідають. Напевно, у людини були такі переконання...", - розповів Єфремов.

Сам він, за його словами, з країни не виїжджав, оскільки весь час вів переговори з людьми, які шукали його підтримки в період Майдану.

"... До речі, одним з факторів, які спонукали мене залишитися і за жодних обставинах не їхати, була така величезна кількість людей і дзвінків від них, які почались. У моєму розумінні все просто: або в тебе є совість, відповідальність перед людьми або цього немає", - вважає екс-нардеп.

Разом з тим, він акцентував на тому, що не вчинив би так, як екс-президент, і не схильний оцінювати його вчинок.

"Я не злопам'ятний. І не хотів би зводити там якісь речі до з'ясування відносин. Напевно, кожна людина знаходить собі виправдання. В іншому випадку жити дуже важко. У мене інший підхід, я так (як Янукович, - ред.) точно не вчинив би", - розповів Єфремов.

"Я не вимірював би настільки високі речі категорією зради... Але коли йдуть військові події, і командир підрозділу кидає своїх людей, як ви до нього будете ставитися? А якщо кидає головнокомандувач? Це можна позитивно оцінювати? Напевно, ні", - додав він.

При цьому екс-депутат зазначив, що за справою екс-президента Януковича не стежить, але вважає її політично мотивованою.

"Я не знайомий з матеріалами справи, щоб робити якийсь висновок. Але більш ніж упевнений, що при методиці нинішньої роботи Генеральної прокуратури, це так", - резюмував Єфремов.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю "Олександр Єфремов: «Мені справді не соромно й до сьогодні»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram