ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило в розшук екс-голову ДПЗКУ Вовчука

Вовчука і бізнесмена Федоричева розшукують у справі про збитки на 60 млн доларів.

НАБУ оголосило в розшук екс-голову ДПЗКУ Вовчука
Фото: beztabu.net

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього голову Державної продовольчо-зернової корпорації Петра Вовчука і бізнесмена російського походження Олексія Федоричева. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У НАБУ повідомили, що розшукують Вовчука Петра Володимировича, який є громадянином України, уродженцем Львова. Зареєстрований у Києві. Також Бюро шукає Олексія Федоричева - уродженця Красногорська Російської Федерації, громадянина Угорщини, який проживає в Монако.

Читайте також: Підозрюваний у замаху на заступника голови ДПЗКУ втік

Нагадаємо, 15 грудня 2014 року Міністерство аграрної політики і продовольства звільнило голову правління ДПЗКУ Петра Вовчука. Серед структур-учасників корупційної схеми, за якою ВАТ "Державна продовольча зернова корпорація" зазнала збитків на суму понад 60 млн дол., є компанії, контрольовані російським бізнесом. За даними НАБУ, 2014 року після призначення на керівні посади в ДПЗКУ посадові особи організували групу з метою особистого збагачення. Зокрема, розробили схему, за якою зерно, що належить ДПЗКУ, продавалося за заниженими цінами одному з міжнародних зернотрейдерів через низку приватних компаній-посередників, підконтрольних посадовим особам ДПЗКУ і згаданому зернотрейдеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram