ГоловнаПолітика

Румунського підполковника призначено радником командувача Нацгвардії

Рауль Васілакі виконуватиме обов'язки з 2 травня.

Румунського підполковника призначено радником командувача Нацгвардії
Фото: ngu.gov.ua

Радником командувача Національної гвардії України призначено начальника відділу європейських програм Генерального інспекторату жандармерії Румунії підполковника Рауля Васілакі.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Уже є офіційне підтвердження про призначення начальника відділу європейських програм Генерального інспекторату жандармерії Румунії підполковника Рауля Васілакі радником командувача НГУ. До виконання своїх обов'язків він візьметься з 2 травня. Це значно допоможе реалізувати всі завдання і цілі проектів, початих між відомствами", - йдеться в повідомленні.

Рауль Васілакі подякував за довіру командуванню Нацгвардії і розповів про деталі проекту. Зокрема, передбачається вдосконалення підготовки гірських підрозділів Національної гвардії, підготовка фахівців з професійного втручання, а також груп діалогу (на кшталт підрозділу превентивної комунікації, відомого як "поліція діалогу", що розпочала роботу в Україні минулого року).

"Під час масових заходів, таких як демонстрації і футбольні матчі, в країнах ЄС працюють спеціально підготовлені учасники переговорів, які підтримують діалог з організаторами й учасниками акцій. Така тактика - поліція діалогу - довела свою ефективність у зменшенні виникнення провокацій, сутичок і насильства", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, охороняти порядок у Києві під час проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА з 24 по 27 травня будуть як мінімум 5 тис. правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram