ГоловнаПолітика

Трьох чиновників Луцької міськради та голову суду затримано на хабарі (оновлено)

Вони вимагали 17 тисяч доларів США за узаконення і реєстрацію права власності на вже збудований житловий будинок у Луцьку.

Трьох чиновників Луцької міськради та голову суду затримано на хабарі (оновлено)
Фото: ВолыньPost

У середу, 25 квітня, відбулися обшуки в кабінеті заступника мера Луцька Олександра Рачкова. Слідчі дії продовжилися на автостоянці біля мерії, повідомляє місцеве видання ВолиньPost.

Правоохоронці вилучили деякі особисті речі Рачкова, опечатали й опломбували їх.

За інформацією видання, Рачкову стало зле, йому викликали "швидку".

Видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що Рачкову нібито передали гроші, які він заніс до кабінету. Після цього в кабінет зайшли представники Департаменту захисту економіки Нацполіції.

"У справі можуть також фігурувати головний архітектор міста Леонід Герасим'юк, представник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради Юрій Маслюк та депутат Луцької міськради Євген Ткачук", - пише ВолиньPost.

Оновлення. Водночас прес-служба прокуратури Волинської області повідомила, що посадові особи міської ради Луцька та голова суду були затримані під час одержання хабара.

"За фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина на суму 17 тисяч доларів США посадовими особами Луцької міської ради за сприяння в проведенні процедури узаконення і реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку 25 квітня 2018 року три посадові особи міськради, серед них заступник мера, були затримані під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди - в розмірі 7 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Грошові кошти та інші речові докази вилучено під час огляду місця події.

Крім того, у ході документування злочинних дій заступника мера встановлено факт його посередництва під час вимагання головою одного із судів області неправомірної вигоди від громадянина за ухвалення позитивного рішення в ході судового розгляду кримінального провадження. "Служителька Феміди затримана також 25 квітня під час одержання неправомірної вигоди на суму 10 тис. доларів США", - зазначають у прокуратурі.

Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії для збору доказової бази для подальшого притягнення до кримінальної відповідальності причетних посадових осіб за скоєння злочину, а також обшуки за місцем роботи та місцем проживання фігурантів, у ході яких грошові кошти, що раніше частинами передавалися як неправомірна вигода, знайдено та вилучено.

Вирішується питання про затримання фігурантів провадження в порядку ст. 208 КПК України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram