ГоловнаПолітика

Холодницький: Луценко і Ситник дуже хочуть, щоб я пішов

"Нехай комісія приймає рішення".

Холодницький: Луценко і Ситник дуже хочуть, щоб я пішов
Фото: Lb.ua

Дисциплінарна комісія досі не надала голові Спеціальної антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому записів його розмов, які є доповненням до скарги, для ознайомлення. Про це він заявив у коментарі LB.ua, коментуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка про його ймовірну відставку через два тижні.

"Це чергова заява. Я очікую засідання комісії, щоб надати свої пояснення, в тому числі й усні. Вже минув тиждень після того, як я отримав письмову скаргу. Але комісія досі не надала мені дисків, які є доповненням до цієї скарги. Щоб я мав можливість їх прослухати. Щоб зрозуміти: в чому ж мене звинувачують? А не тільки базуватися на тому, що там написано", - заявив він.

Холодницький не відкидає, що процес затягують з певними цілями.

"Однак мені досі не дали цих дисків. Минув тиждень. Навмисне це робиться або просто так, я сказати не можу. Я спілкувався з членами комісії і питав у них: коли мені дадуть диски? Щоб я міг дати письмову заяву про ознайомлення з дисками. Мені сказали, що мене наберуть, коли будуть готові їх надати", - додав він.

Загалом антикорупційний прокурор упевнений, що багато хто зацікавлений у його відставці.

"Що стосується заяв генпрокурора й особливо Ситника (директора НАБУ, - ред.), то вони дуже хочуть, щоб я пішов. Для чого це робиться? Ніхто не хоче мати незалежного прокурора. Всі хочуть мати підконтрольного, щоб контролювати свої сфери. Отже, наш інститут усе правильно робить. Я чекаю на засідання і рішення комісії. Нехай комісія приймає рішення. Публічно. Тоді буде видно: хто з членів СОТ голосує «за», хто «проти». Це буде показник незалежності комісії. Поки що всі чекаємо", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram