ГоловнаПолітика

САП відновила справу Охендовського

Досудове розслідування продовжиться майже рік опісля.

САП відновила справу Охендовського
Фото: Ukrinform

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відновила досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомив прокурор САП Віталій Кравець, пише УНН.

"Незважаючи на те, що повний текст постанови так до нас і не надійшов поки що, але він уже з'явився у вільному доступі в Єдиному реєстрі судових рішень. Власне, опрацювавши цю постанову, ми прийняли рішення, що все-таки необхідно відновити досудове розслідування. Вчора досудове розслідування було відновлено", - сказав він.

Прокурор зазначив, що рішення про подальший перебіг досудового розслідування ухвалюватиме старший групи - керівник САП.

Нагадаємо, раніше САП призупинила слідство проти Охендовського на підставі скерування запитів у Німеччину, Австрію та Францію. А суд, скасувавши постанову керівника САП про призупинення слідства, вказав на те, що відповіді на запити із цих країн уже надійшли.

11 квітня Солом'янський районний суд Києва скасував постанову керівника САП Назара Холодницького про призупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови ЦВК Михайла Охендовського в одержанні неправомірної вигоди.

9 червня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура зупинила слідство у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до отримання відповідей щодо міжнародної правової допомоги в рамках досудового розслідування від інших держав.

13 грудня минулого року детективи НАБУ повідомили голову ЦВК Михайла Охендовського про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України («Одержання хабара у великому і особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище»).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram