ГоловнаПолітика

Інтерпол зняв з розшуку екс-голову Вищого госпсуду Татькова

Міжнародне відомство послалося на українські постанови про скасування арешту.

Інтерпол зняв з розшуку екс-голову Вищого госпсуду Татькова
Виктор Татьков
Фото: Судебно-юридическая газета

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку колишнього голову Вищого господарського суду України Віктора Татькова. Про це повідомив керівник Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, пише Укрінформ.

"Інтерпол зняв з розшуку Татькова. Підставою стало посилання Інтерполу на наявні рішення судів про скасування його арешту, а також на недоліки нашого законодавства в питанні обрання запобіжного заходу", - сказав він.

Горбатюк зазначив, що з тієї ж причини - через недоліки законодавства - минулого року зняли з розшуку й інших колишніх високопоставлених осіб - екс-президента Віктора Януковича, екс-голову МВС Віталія Захарченка, екс-голову АП Андрія Клюєва.

Нагадаємо, Генпрокуратура звернулася в Інтерпол з приводу оголошення Татькова в міжнародний розшук на підставі рішення суду про дозвіл на його затримання з метою приводу в суд для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Однак за правилами Інтерполу це судове рішення не є рішенням про утримання особи під вартою.

Татькова було оголошено в міжнародний розшук Інтерполу в 2017 році. Але після скарги адвокатів "червона картка" Татькова була заблокована. Наприкінці січня 2018 року Комісія з контролю за файлами Інтерполу розглянула справу колишнього голови Вищого госпсуду і постановила зняти його з міжнародного розшуку.

Колишній голова Вищого господарського суду Татьков відмовився від спрощеної процедури видачі до України і подав запит на отримання притулку в Австрії. У жовтні 2016 року Татьков вилетів до Польщі. Пізніше він залишився за кордоном на невизначений термін під приводом лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram