ГоловнаПолітика

ГПУ вважає безпідставним зняття арешту з рахунків компаній сина Януковича

ГСУ Національної поліції України призначило службове розслідування.

ГПУ вважає безпідставним зняття арешту з рахунків компаній сина Януковича
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура вирішує питання про перевірку законності рішення Печерського райсуду про зняття арешту з рахунків компаній Олександра Януковича. Про це інформує прес-служба ГПУ.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про зняття арешту з коштів, накладених на рахунки юридичних осіб, відкритих в ПАТ "ВБР", які, за версією слідства, пов'язані з Олександром Януковичем, інформуємо, що дійсно слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва, на думку слідства, необґрунтовано скасовано арешт, накладений на рахунки семи юридичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що про ухвалення зазначеного рішення слідчого судді стало відомо лише у квітні цього року, після надходження вищевказаної постанови до ГСУ Національної поліції України. До Генеральної прокуратури України постанова взагалі не надходила.

"Зараз, для перевірки законності рішення суду, в Генпрокуратурі вирішується питання про внесення в Єдиний реєстр досудових рішень відомостей за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 375 (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу - за фактом зняття 14 лютого слідчим суддею Печерського райсуду Києва арешту з рахунків фірм "Типікон А", "Компанія з управління активами "ВБР-ІНВЕСТ", "Лайтрум", "Квардис Н", "Вектор-Перспектива ", "Араніт До" і "Ді Соуз"", - повідомили в прокуратурі.

З метою перевірки стану розслідування у зазначеному кримінальному провадженні ГСУ Національної поліції України призначено службове розслідування.

Раніше у квітні повідомлялося, що Печерський суд зняв арешт з рахунків фірм сина Януковича. Печерський районний суд Києва заявив, що Генеральна прокуратура не вказала на причетність сина колишнього Президента Віктора Януковича Олександра до рахунків фірми під час зняття з них арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram