ГоловнаПолітика

Україна просить Міжнародний суд ООН використовувати повноваження щодо Криму

Росія так і не зняла заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Україна просить Міжнародний суд ООН використовувати повноваження щодо Криму
Фото: EPA/UPG

Україна звернулася до Міжнародного суду ООН зі скаргою на те, що Росія не виконує рішення суду про дозвіл діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, звернення подано з проханням надати остаточне тлумачення наказу суду, прийнятого минулого року.

"Минув рік, і, незважаючи на чітке розпорядження наказу, Російська Федерація продовжує здійснювати заборону і перешкоджати діяльності Меджлісу. Вже зрозуміло, що Росія не збирається скасовувати дію дискримінаційної заборони діяльності Меджлісу, як прямо передбачено наказом МС ООН. Україна принципово не згодна з такою позицією", - сказано в заяві МЗС.

Тепер Україна звертається до Міжнародного суду з проханням виконати свої судові повноваження і підтвердити, що Росія зобов'язана скасувати заборону діяльності Меджлісу, а також забезпечити доступ до отримання освіти українською мовою.

Читайте також: Зустрінемося в Гаазі. Які шанси України виграти в Росії в міжнародному арбітражі

Нагадаємо, в 2017 році МС ООН прийняв історичне рішення застосувати тимчасові заходи проти Російської Федерації на вимогу України. Своїм наказом МС ООН серед іншого зобов'язав Росію "утриматися від прийняття або підтримки обмежень щодо можливості кримських татар зберегти власні представницькі інститути, включаючи Меджліс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram