ГоловнаПолітика

"Велика сімка" готова посилити санкції проти Росії

Країни G7 звинуватили Росію у "безвідповідальній і дестабілізаційній поведінці".

"Велика сімка" готова посилити санкції проти Росії
Фото: U.S. Department of State

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і США заявили, що готові ввести нові санкції проти Росії.

Про це йдеться у спільній заяві, прийнятій за підсумками дводенного саміту G7.

Міністри заявили, що економічні санкції проти Росії безпосередньо пов'язані з виконанням Мінських угод.

"Ці санкції можуть зняти, якщо Росія дійсно виконає свої зобов'язання, але ми також готові ухвалити подальші обмежувальні заходи, якщо цього вимагатимуть дії Росії", - йдеться в комюніке.

Міністри заявили, що підтримують суверенітет України та її територіальну цілісність у рамках визнаних кордонів.

"Це означає неприйняття порушення Росією суверенітету України і територіальної цілісності", - наголошено в заяві "Великої сімки".

Також країни заявили, що в Криму запанувала деградаційна ситуація з правами людини, а також звинуватили Росію в порушеннях і зловживаннях на півострові. Крім того, міністри сказали, що російська влада відповідальна за конфлікт на Донбасі, і закликали Москву негайно стабілізувати ситуацію в цьому регіоні.

Міністри "Великої сімки" звинуватили Росію в "безвідповідальній і дестабілізаційній поведінці". За їхніми словами, вона втручається в "демократичні системи країн". Вони закликали Москву перестати це робити і зауважили, що така поведінка "негативно позначається на перспективах конструктивної співпраці".

Нагадаємо, саміт "Великої сімки" проходив у Торонто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram