ГоловнаПолітика

СБУ на "Мотор Січ" у Запоріжжі розслідує справу про диверсію

У 2017 році судом було накладено арешт на пакет акцій "Мотор Січ" в 56%.

СБУ на "Мотор Січ" у Запоріжжі розслідує справу про диверсію
Фото: .zabor.zp.ua

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 і ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу за фактом підготовки до скоєння дій, спрямованих на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства "Мотор Січ".

Про це інформує прес-центр СБУ.

За наявними в СБУ даними, представники іноземної компанії розвивають сучасний завод з виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське провадження і передати технології.

Для реалізації цих намірів, всупереч українському законодавству, іноземці вчинили опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій "Мотор Січ", який зараз оформлено на 6 офшорних компаній і фізичну особу.

Співробітниками спецслужби у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу встановлено, що продаж контрольного пакета акцій стратегічного об'єкта "Мотор Січ" здійснювався на адресу фізичних осіб і компаній-нерезидентів в обсягах менш ніж по 10%, в зв'язку з чим існують підозри про спробу зацікавлених осіб приховати власників суттєвої участі та реальних бенефіціарних власників покупців акцій.

Відзначається, що зараз представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, який забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії і отримати повний контроль над його діяльністю в сфері військових оборонних замовлень, що підтверджується матеріалами справи.

В рамках вказаного кримінального провадження в 2017 році судом накладено арешт на пакет акцій "Мотор Січ" в 56%.

З метою отримання додаткових доказів у кримінальному провадженні співробітники СБУ провели санкціоновані обшуки в адміністративних приміщеннях заводоуправління, відділу цінних паперів "Мотор Січ" і місцях проживання окремих фізичних осіб.

Раніше повідомлялося, що СБУ прийшла з обшуками на "Мотор Січ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram