ГоловнаПолітика

Суд скасував закриття справи про порушення ГПУ щодо Гречковського, - адвокат

Справа була закрита після свідчень у суді колишнього співробітника Генпрокуратури Дмитра Суса.

Суд скасував закриття справи про порушення ГПУ щодо Гречковського, - адвокат
Фото: obozrevatel.com

Печерський районний суд Києва скасував постанову слідчого Головної військової прокуратури, який закрив кримінальне провадження, в якому член Вищої ради правосуддя Павло Гречковський проходив як потерпілий. Про це повідомив адвокат Гречковського Євген Солодко.

"Справа проти співробітників правоохоронних органів, офіційних і "під прикриттям", в якому член ВСП Гречковський і ще кілька людей визнані потерпілими, продовжить розслідуватися. Займатися цим буде Головна військова прокуратура та інші правоохоронні органи ... сьогодні Печерський суд скасував необачну постанову слідчого ГВП. Рішення суду оскарженню не підлягає", - повідомив він.

Він нагадав, що справу поспішно було закрито після показань в суді у справі Гречковського колишнього співробітника Генпрокуратури Дмитра Суса.

"Всі ці схеми фабрикації кримінальних справ повинні розслідуватися, а причетні до них - бути покараними за законом. Якщо ми дійсно живемо в якійсь іншій країні з іншими порядками. Попереду нас чекає ще багато всього цікавого. І ось як, наприклад, тепер вчинить прокуратура зі своєю другою помилкою - справою проти Суса за неправдиві свідчення? Адже вона виникла синхронно з ідеєю закрити розслідування порушень", - зазначив адвокат.

За його словами, у справі Гречковського в діях правоохоронців були порушення цілої низки статей Кримінального кодексу, що і підтвердив Сус під час допиту в суді.

Раніше в квітні військова прокуратура закрила справу про порушення ГПУ щодо Гречковського.

Нагадаємо, в лютому минулого року Печерський райсуд Києва зобов'язав ГПУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про кримінальні правопорушення за ч.2 ст 382, ч.2 ст. 397, ч.1 ст. 374, ч.1 ст.369-2, ч.1 ст. 365, ч.1 ст. 370 Кримінального кодексу, скоєних працівниками ГПУ та СБУ, а також іншими особами з приводу Олега Шкляра (другого підозрюваного у справі Павла Гречковського). В кінцевому підсумку, було відрито шість кримінальних проваджень за цими правопорушеннями.

21 вересня 2016 року Генпрокуратура повідомила, що Павло Гречковський намагався отримати хабар $500 тис. за прийняття судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання. Пізніше адвокат Гречковського Ігор Черезов заявив, що його підзахисному повідомлено про підозру у замаху на шахрайство, а не в одержанні неправомірної вигоди.

21 травня минулого року завершено досудове розслідування. Справа розглядається в Шевченківському райсуді Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram