ГоловнаПолітика

"Бі-бі-сі" розслідувала відмивання грошей "українськими гангстерами"

У сюжеті згадується мер Одеси Геннадій Труханів.

"Бі-бі-сі" розслідувала відмивання грошей "українськими гангстерами"
Фото: bbc.co.uk

Британська телерадіомовна організація "Бі-бі-сі" присвятила випуск своєї програми Panorama тому, як "жорстока банда гангстерів з України" вивела свої гроші в Великобританію, використовуючи офшорні компанії.

"Репортер Енді Веріті йде слідами гангстерів з Одеси в Рим і Лондон", - йдеться в анонсі передачі, яку покажуть в понеділок 22:30 за київським часом.

В іншому матеріалі на сайті "Бі-бі-сі" відзначається, що під час розслідування Енді Веріті побили в Україні прихильники і охорона мера Одеси Геннадія Труханова. На відео Веріті каже, що він проводив розслідування про покупку "українськими гангстерами" розкішних об'єктів в центрі Лондона.

"Розслідування BBC показало, як організована злочинна банда таємно інвестувала мільйони фунтів до Великобританії", - йдеться в матеріалі.

Під час розслідування, журналіст звернувся за коментарем до Труханова, після чого був відсунутий його охороною та прихильниками. Також на відео, опублікованому ВВС, видно, що після заданого питання журналіста збивають з ніг і відтісняють від мера Одеси. Енді Веріті стверджує, що при цьому його вдарили ногою в пах.

Також на відео видно, як невідомий в чорній формі без розпізнавальних знаків, схожій на форму людей, які охороняли Труханова під час суду в Києві, закриває долонею об'єктив оператора камери ВВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram