ГоловнаПолітика

Угорщина заблокувала засідання комісії Україна-НАТО на рівні голів МЗС

Так Будапешт висловлює претензії до мовної статті українського закону про освіту.

Угорщина заблокувала засідання комісії Україна-НАТО на рівні голів МЗС
Фото: euromaidanpress.com

Засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ цього тижня не відбудеться, проте тісна співпраця Альянсу з Києвом триватиме.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу НАТО.

"На цей момент жодних комісій Україна-НАТО не заплановано. Але Україна є важливим партнером для НАТО і наш діалог триває", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Альянс далі "тісно співпрацюватиме з Україною і надаватиме політичну і практичну підтримку".

За даними джерела "Укрінформу", Угорщина вкотре заблокувала засідання комісії. Наголошено, що Будапешт уже втретє блокує проведення засідання комісії, висловлюючи так претензії до мовної статті українського закону про освіту.

У четвер, 27 квітня, у Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні голів МЗС союзників. Українська сторона планувала провести в рамках зустрічі засідання Комісії Україна-НАТО. Усі союзники, а також Міжнародний секретаріат Альянсу підтримали таку ініціативу, однак Угорщина ветувала її.

Нагадаємо, в лютому Угорщина заблокувала вже друге міністерське засідання НАТО. У жовтні минулого року Будапешт ветував скликання засідання комісії НАТО-Україна, заплановане на 6 грудня. Тиснучи на Україну, влада Угорщини вимагає перегляду мовної норми закону про освіту.

20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про намір заблокувати участь президента України Петра Порошенка в саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі в липні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram