ГоловнаПолітика

МОЗ: Україна вперше за сім років повністю забезпечена вакцинами

У попередні роки рівень вакцинації в Україні впав до неприйнятно низького рівня.

МОЗ: Україна вперше за сім років повністю забезпечена вакцинами
Фото: Depositphotos/belchonock.

Міністерство охорони здоров'я стверджує, що вперше за останні сім років в Україні є достатня кількість вакцин, щоб охопити імунізацією всі потрібні вікові групи.

Як зазначає МОЗ, рівень імунізації в Україні зростає. Охоплення плановими щепленнями проти кору у 2017 році збільшилося більш ніж удвічі і перевищило 90%. Однак рівень вакцинації від таких небезпечних хвороб, як дифтерія, коклюш і правець, залишається критично низьким. Наприклад, минулого року тільки половину українських дітей 18 місяців вакцинували від дифтерії, правця та кашлюку і менш ніж половина дорослих пройшли планову ревакцинацію від дифтерії і правця. Проти поліомієліту щеплено 75%, проти гепатиту В - 50% дітей.

На думку представників МОЗ, у попередні роки рівень вакцинації в Україні впав до неприйнятно низького рівня і через відсутність достатньої кількості вакцин протягом останніх семи років, і через поширення небезпечних міфів і антинаукових припущень про те, що вакцинація нібито непотрібна або шкідлива.

у співпраці з міжнародними партнерами. Довіра до вакцинації також зросла. 2017 року 84% батьків сказали представництву ЮНІСЕФ в Україні, що роблять щеплення своїм дітям згідно з календарем. У 2014 році ця цифра становила лише 63%.

Україна закуповує вакцини для профілактики десяти захворювань: гепатиту В, туберкульозу, дифтерії, коклюшу, правця, поліомієліту, ХІБ-інфекції (гемофільної інфекції), кору, краснухи, паротиту (свинки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram