ГоловнаПолітика

Ар'єв порівняв патрульну поліцію з ДАІ після штрафу за розворот на Хрещатику

У поліції заявили, що він ще легко відбувся.

Депутат Верховної Ради Володимир Ар'єв порівняв патрульну поліцію з ДАІ, отримавши штраф за розворот на Хрещатику.

Фото: Патрульна поліція

"Патрульна поліція Києва, на жаль, перетворюється на ДАІ, тому що замість того щоб допомагати - ловить і штрафує... Хрещатик перекритий зі самого ранку. Розвертаюся на перехресті - формально неправий. І відразу потрапляю до патрульних. У Європі, коли перекривають головні магістралі, виставляють відповідні знаки, а поліцейські допомагають водіям об'їжджати перекриті ділянки. Ми всі сподівалися, що так буде і у нас, коли оголосили кредо нової поліції - допомагати, а не карати. На жаль, все повертається до старого доброго карального стилю", - написав він у фейсбуці увечері в суботу.

Депутат зазначив, що він сплатив штраф.

"Грошей не шкода, шкода розчаровуватись у тому, що вважав незворотною реформою", - заявив він.

Депутат також повідомив, що їхав на зйомку "надважливої" телепередачі "Закрита Зона".

Фото: Артем Атаманюк

Вранці у неділю з'явилася реакція першого заступника начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції України Олексія Білошицького.

Він виклав у фейсбуці відеозапис, на якому зафіксовано порушення ПДР народним депутатом.

"Переглядаючи відео, ми можемо побачити, що водії інших транспортних засобів, виконуючи вимоги ПДР, здійснюють поворот направо і тільки пан Ар'єв вирішує здійснити розворот у невстановленому місці, створюючи перешкоду для інших учасників руху і змушуючи їх змінити швидкість руху", - написав Білошицький.

Заступник начальника патрульної поліції зазначив, що дії Ар'єва могли бути кваліфіковані як створення аварійної ситуації (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 122 КУпАП). За цією статтею нардепа могли позбавити водійських прав на 6-12 місяців.

Однак депутат був притягнутий до відповідальності за більш м'якою статтею - ч. 1 ст. 122 КУпАП (невиконання вимог дорожнього знака), за що передбачено штраф - 255 гривень.

"Поліцейські повинні допомагати об'їжджати перекриті ділянки? Так, поліцейські допомогли б, вказали б шляхи об'їзду. Але пан Ар'єв не писав, що звертався до поліцейських за допомогою. Пан Ар'єв спочатку порушив правила, а потім хотів щоб поліцейські "допомогли". Якої ж допомоги у цьому випадку він очікував?", - зазначив Білошицький.

"Володимир Ігорович пише порівняння з Європою, але я ніколи не бачив щоб народні обранці європейських країн, порушуючи правила, називали це "формальністю" і обґрунтовували зайнятістю під час виконання (безперечно) важливої справи - підготовки сюжету телепередачі", - написав поліцейський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram