ГоловнаПолітика

Яценюк назвав "зізнання" Онищенка брехнею

"Ні я, ні партія не мали стосунків з особою на прізвище Онищенко".

Яценюк назвав "зізнання" Онищенка брехнею
Фото: пресс-служба

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив, що народний депутат Олександр Онищенко веде проти нього "брудну і цинічну кампанію". Так він прокоментував звинувачення Онищенка в тому, що нібито в 2014 році передвиборна кампанія НФ здійснювалася за рахунок продажів "надлишків" видобутого газу.

"Чергове зізнання Онищенка - це продовження брудної і цинічною кампанії проти мене і "Народного фронту". Це не перша його брехня в інтересах спецслужб Росії, які продовжують активно використовувати Онищенка в своїх інтересах. Особисті мотиви Онищенка зрозумілі - Кабінет міністрів під моїм керівництвом позбавив його корупційних схем і впливу в уряді. Мій уряд знищив газову корупційну схему Онищенка, коли прийняв рішення ввести 70% ренти на так звану спільну діяльність в газовидобувній сфері. Це саме та схема, за якою зараз Онищенка притягують до кримінальної відповідальності", - йдеться в фейсбуці Яценюка.

Яценюк вважає, що Онищенко мстить йому за те, що відмовився призначити керівником Держгеонадра України особистого адвоката Онищенка і призначати інших його ставлеників.

Крім того, за словами лідера "Народного фронту", Онищенку не вдалося врятувати гроші Януковича, на які було накладено арешт з ініціативи уряду Яценюка. "Заява про крадіжку ним 40 млн доларів в схемі "Карпатигаз" - це юридичне визнання в скоєнні злочину. Він повинен нести кримінальну відповідальність згідно із законом. Ні я, ні партія "Народний фронт" ніколи не мали ніяких фінансових і політичних відносин з особою на прізвище Онищенко", - наголосив Яценюк.

Політик стверджує, що по кожному з наведених ним тез щодо Онищенка є документальне підтвердження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram