ГоловнаПолітика

На мене особисто в НАБУ немає жодних проваджень, - Бернацька

Заступник міністра зазначає, що надала пояснення у справі НАБУ ще рік тому.

На мене особисто в НАБУ немає жодних проваджень, - Бернацька
Фото: Макс Требухов

Антикорупційне бюро відкрило провадження за фактом нібито зловживань під час виконання рішення Євросуду з прав людини з приводу компанії "Золотий мандарин ОЙЛ" після проведення незаконних обшуків у Міністерстві юстиції. Про це заявила перша заступниця міністра Наталія Бернацька в інтерв'ю LB.ua.

"НАБУ відкрило провадження за цим фактом після проведення незаконних обшуків у міністерстві. Працівники бюро пояснювали, що отримали інформацію, що нібито хтось знищує документи. Але рішення суду для проведення обшуку вони не мали і ці факти не підтвердилися", - зазначила вона.

За її словами, вона дізналася про наміри НАБУ нібито вручити їй підозру в день свого весілля - 8 листопада минулого року.

"Я дізналася про це зі ЗМІ в день свого весілля. Скажу відверто: багато хто хотів, щоб воно не відбулося, і поширював негативну інформацію про мене. Досить часто використовують тиск на особисте життя, щоб зламати людину або хоча б зіпсувати їй життя. Я не належу до людей, які зупиняються перед труднощами. Було неприємно, звичайно, читати про себе стільки бруду. Але це не перші випадки за чотири роки роботи, коли про мене пускають плітки, тиснуть", - сказала Бернацька. "На мене особисто в НАБУ немає жодних проваджень. Відкрито провадження стосовно виконання рішень Європейського суду з прав людини. З боку міністерства ми їх відкомунікували.

Після скандалів у ЗМІ я знову переглядала документи, які ми направляли в НАБУ у цій справі рік тому. Ми дуже докладно все пояснювали, оскільки розуміємо, що деякі співробітники НАБУ можуть не мати юридичної освіти або глибоко розбиратися в міжнародному праві", - розповіла заступниця міністра.

Бернацька також зазначила, що провадження стосується рішення ЄСПЛ про компанію "Золотий мандарин ОЙЛ". Україна виплатила в цій справі 54 млн грн.

"Думаю, в цій ситуації багато політики. Дивним чином ЗМІ пов'язували її (справу НАБУ - LB.ua) з депутатом від "Народного Фронту" (Георгієм Логвинським - LB.ua). Тому що його дружина - суддя ЄСПЛ. Ну і що? Вона не може впливати на рішення суду загалом. Це - абсурд", - підсумувала Бернацька.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року в ЗМІ поширювалася інформація про плани Національного антикорупційного бюро вручити підозру Наталії Бернацькій. Причина - нібито змова з народним депутатом від «Народного Фронту» Григорієм Логвинським, а також з його дружиною - суддею ЄСПЛ, що дозволило отримувати від тих чи інших рішень ЄСПЛ матеріальну вигоду. Однак вручення підозри нібито відклали через її весілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram