ГоловнаПолітика

Посольство України спростувало інформацію про нібито затримання в США українських чиновників

"Це відверта фейк і брехня".

Посольство України спростувало інформацію про нібито затримання в США українських чиновників
Фото: economy-ukraine.com.ua

Посольство України спростувало інформацію про нібито затримання в США представників української космічної сфери.

"Посольство України в США спростовує інформацію про нібито затримання представників української космічної сфери, які беруть участь у симпозіумі в місті Колорадо-Спрінгз і нібито виїзді посла України в США в Колорадо для з'ясування обставин", - йдеться в повідомленні посольства у фейсбуці.

У посольстві підкреслили, що "це відвертий фейк і брехня".

"Українська делегація працює за запланованою програмою і продовжує брати участь у заході", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що посол України у США Валерій Чалий продовжує роботу у Вашингтоні як член української делегації на весняних зборах Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

"Посольство не виключає, що це спланована інформаційна атака, яка може бути продовжена шляхом вкидання інших фейкових новин. Закликаємо українські та міжнародні ЗМІ бути уважними і не піддаватися на провокації", - наголошується в повідомленні.

Інформацію про затримання в США керівників космічної галузі поширив один з маловідомих українських сайтів, після чого новину з посиланням на нього поширили кілька російських пропагандистських сайтів, наприклад телеканал "Звезда". У повідомленні йшлося, що підставою для затримання стала підозра в причетності українських чиновників до незаконного продажу в Північну Корею проектної документації, яка лягла в основу ракетної програми КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram