ГоловнаПолітика

Аваков обговорив з представниками Держдепу США протидію російській гібридній війні (оновлено)

На зустрічі було порушено питання створення в Україні єдиної міжнародної платформи боротьби з російським криміналом.

Міністр внутрішніх справ і один з лідерів партії "Народний фронт" Арсен Аваков провів зустріч із заступником Державного секретаря Сполучених Штатів Америки з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом. Під час зустрічі сторони обговорили, зокрема, план повернення Донбасу і Криму.

"З заступником Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом дуже докладно обговорили план повернення Донбасу і Криму за стратегією step by step і створення в Україні єдиної міжнародної платформи боротьби з оргзлочинністю, зокрема російським криміналом", - написав голова МВС в твітері.

Оновлення. Голова МВС також провів робочу зустріч з в.о. заступника Державного секретаря США з питань діяльності Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Джеймсом Волшем.

Фото: mvs.gov.ua

Напередодні Аваков виклав свій план щодо мирного повернення Донбасу, згідно з яким пропонується вводити миротворців на окуповану територію Донбасу поетапно.

З паном Мітчеллом обговорили політичні питання, а саме план з деокупації Донбасу і співробітництва інших сторін з країною-агресором. І я вдячний Держдапертаменту США за жорстку, непідкупну позицію щодо будівництва "Нордстрім 2". Надійність міжнародних партнерів з цього питання - важливий компонент протидії путінській гібридній війні з усім світом!", - цитує Арсена Авакова департамент комунікації МВС.

Міністр зазначив, що з Джеймсом Волшем вони узгодили подальші спільні плани з реформи Нацполіції. Основну увагу в співпраці сторони зосередять на кримінальному блоці, протидії наркозлочинності та безпеці кордону.

Напередодні Аваков виклав свій план щодо мирного повернення Донбасу, згідно з яким пропонується вводити миротворців на окуповану територію Донбасу поетапно.

Нагадаємо, формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль всю окуповану територію Донбасу включно з державним кордоном. Росія пропонувала тільки "охоронну місію" для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram