ГоловнаПолітика

Ємець прогнозує розгляд законопроекту про антикорупційний суд у середині-кінці травня

Зараз робоча група розбирається з правками.

Ємець прогнозує розгляд законопроекту про антикорупційний суд у середині-кінці травня
Леонид Емец
Фото: Макс Требухов

Робоча група з напрацювання законопроекту про Вищий антикорупційний суд запропонувала фракціям визначити ключові вимоги до тексту проекту закону до другого читання. Про це в коментарі LB.ua розповів народний депутат «Народного Фронту» і член робочої групи Леонід Ємець.

«Перше засідання робочої групи відбулося минулого тижня. Ми прийняли рішення про те, що кожна фракція повинна сформувати ключові позиції (крім тих пунктів, на яких наполягають МВФ і Венеціанська комісія) до другого засідання, яке відбудеться в середу (18 квітня - LB.ua). Після цього робота над правками буде ефективнішою і прискорить процес», - зазначив він.

Коментуючи заяву спікера парламенту Андрія Парубія про можливе голосування за законопроект про антикорупційний суд у перший пленарний тиждень травня, Ємець сказав: «Радше за все, це відбудеться в середині-наприкінці травня».

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій спрогнозував, що законопроект про антикорупційний суді буде розглянуто протягом першого пленарного тижня травня. За його словами, в законопроект подали 1950 правок. У травні перший пленарний тиждень починається 15 травня.

Законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" у першому читанні ухвалили 1 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram