ГоловнаПолітика

Звіт Кабміну в Раді перенесли на літо

"Частина залу на чолі з президентом хоче зняти Гройсмана, а частина політиків усіляко цьому противиться".

Звіт Кабміну в Раді перенесли на літо
Архив
Фото: Влад Мусиенко

18 квітня комітет Верховної Ради з питань економічної політики мав заслухати звіт про перебіг і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів 2017 року. Однак на сайті комітету з'явилося повідомлення, що звіт перенесено на 20 червня.

Після розгляду в комітетах звіт повинна розглянути Верховна Рада і затвердити або відхилити його. В останньому випадку можлива відставка уряду Володимира Гройсмана.

Поточна сесія парламенту триватиме до середини липня, після чого депутати підуть на канікули до осені.

У коментарі LB.ua голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що звіт Кабміну в Раді перенесли через політичні причини.

"Думаю, що тут є політична причина. Чесно, я не вірю, що 2/3 залу парламенту взагалі хвилює звіт прем'єр-міністра. Тому я думаю, що це все політичні та кулуарні танці. Частина залу на чолі з президентом хоче зняти Гройсмана, а частина політиків усіляко цьому противиться. І навколо всього цього відбувається ця кулуарщина", - сказала вона.

У свою чергу, співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що звіт про виконання Програми діяльності уряду за 2017 рік перенесли в результаті переговорів усередині коаліції.

"Мені відомо, що вони весь тиждень вели переговори. І перенесли звіт уряду на червень. Просто йдуть торги: кого затвердити на посаді, а кого - ні, кого зняти з посад", - сказав Бойко.

Нагадаємо, за даними шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, Блок Петра Порошенко збирався відкликати з Кабінету Міністрів чотирьох міністрів зі своєї квоти: Олександра Данилюка, Уляну Супрун, Ігоря Насалика і Тараса Кутового. Якби Гройсман на це не погодився, то БПП домагався б відставки всього уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram