ГоловнаПолітика

До складу ЦВК повинні увійти кандидати від усіх фракцій парламенту, - Ємець

Україна може порушити Резолюцію ПАРЄ.

До складу ЦВК повинні увійти кандидати від усіх фракцій парламенту, - Ємець
Фото: Макс Требухов

До Центральної виборчої комісії повинні увійти кандидати від усіх фракцій парламенту. Відповідну вимогу містить Резолюція минулої сесії ПАРЄ, зазначає нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець у коментарі LB.ua.

"У Резолюції минулої сесії ПАРЄ йдеться про те, що Україна повинна забезпечити присутність у ЦВК представників усіх фракцій парламенту. Нагадаю, що в цьому складі парламенту шість фракцій: "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Батьківщина", "Самопоміч", Радикальна партія і Опоблок. При всій моїй нелюбові до Опоблоку в поданні (Президента, – LB.ua) є кандидати всіх фракцій, окрім цієї", - сказав Ємець, який є членом постійної делегації в ПАРЄ від України.

"Нагадаю, що в одній із Резолюцій ПАРЄ містяться санкції проти Росії з приводу Криму і Донбасу. Якщо хочемо мати можливість наполягати на застосуванні цих санкцій, ми самі не повинні порушувати приписи ПАРЄ", - вважає він.

Нагадаємо, на цьому пленарному тижні Верховна Рада планує переобрати склад Центральної виборчої комісії і призначити суддів Конституційного суду за квотою парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram