ГоловнаПолітика

Гліб Загорій не причетний до лотерейного бізнесу - заява депутата

Нардеп вважає лотереї нецікавими для інвестування.

Гліб Загорій не причетний до лотерейного бізнесу - заява депутата
Фото: Макс Требухов

Гліб Загорій, народний депутат України від фракції БПП і співвласник ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", не пов'язаний з лотерейним бізнесом. Про це йдеться в заяві депутата.

"Я не є бенефіціаром ані Української національної лотереї, ані будь-якої іншої лотерейної компанії", - заявив Гліб Загорій.

У той самий час депутат зазначив, що придивлявся до лотерейного бізнесу, але на цьому етапі вирішив не інвестувати в нього.

"Мене у зв'язку з лотереями згадували так часто, що я придивився до цього ринку і постарався розібратися в ньому. На мою думку, в цьому бізнесі не такі вже й великі грошові потоки, як їх описують ЗМІ. До того ж багато невизначеності в державному регулюванні. У нинішньому стані ринку лотерейна діяльність не є для мене привабливим об'єктом інвестицій", - пояснив Загорій.

На його думку, головна проблема лежить у недосконалості законодавства, що регулює лотерейний бізнес.

"На мій погляд, діяльність організаторів лотерей в Україні потребує введення законодавчих і нормативних правил, які чітко встановлять порядок входу в цей ринок, порядок діяльності, дозволені види діяльності і порядок сплати податків. В ідеалі це міг би бути закон про гральний бізнес, який дозволить і при цьому чітко регламентує цей вид діяльності. Зокрема, чітко окреслить ігрові зони і бар'єри, що виключають доступ до азартних ігор для малозабезпечених і неповнолітніх громадян", - сказав депутат.

"Дослідження показують, що українські громадяни мають доступ до азартних ігор, незважаючи на їхню заборону. Цей доступ можна було б організувати гранично безпечно для громадян і з користю для державного бюджету - в тому числі для потреб українських ветеранів", - додав співвласник "Дарниці" .

Загорій підкреслив, що в разі вирішення питання з держрегулюванням він напевне розгляне можливість інвестицій у лотерейну діяльність. "Як свідчить світова практика, це привабливий для інвестицій ринок", - зазначив депутат.

Згідно з електронною декларацією за 2017 рік, Гліб Загорій є кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ПрАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" і в низці інших підприємств. У своїй декларації депутат вказав 89 патентів і торгових марок (в основному у сфері фармацевтики), а також 1,5 млн грн благодійних пожертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram