ГоловнаПолітика

Україна за п'ять років виділить на ремонт доріг 300 млрд грн

"Це складно, але ми знайшли ці гроші".

Україна за п'ять років виділить на ремонт доріг 300 млрд грн
Фото: Владислав Мусиенко

Україна в найближчі п'ять років виділить на ремонт дороги мінімум 300 млрд гривень.

Про це в ефірі каналу "Інтер" 13 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Треба розрізняти. Якщо мова йде про ямковий ремонту, то дійсно, є таке, коли в калюжі кидають асфальт... Ну це катастрофа взагалі. За це треба давати по руках, і за таку роботу ніхто нікому не збирається платити гроші. Це не просто халтура, це провокації", - сказав Гройсман.

Він заявив, що ямковий "протиаварійний" ремонт на українських дорогах повинні робити на короткий проміжок часу.

"Ніколи не буде ямкового ремонту якісного, тому що будуть нові ями. Треба робити капітальний ремонт... Ми зробили програму на 2018-2022 роки, за п'ять років ми з'єднаємо всі обласні центри України дорогами доволі доброї якості. Мінімум 300 млрд грн ми визначили... Цього року ми виділили 47 млрд грн грн; це складно, але ми знайшли ці гроші", - сказав голова уряду.

Нагадаємо, у 2017 році Державне агентство автомобільних доріг України відремонтувало рекордні за останні роки 2177 км доріг. Ремонти доріг здійснюються за маршрутним принципом, який зараз покладено в основу Програми розвитку доріг на 2018-2022 роки, аби зробити за 5 років якісне сполучення між усіма обласними центрами країни.

План на 2018 рік - амбітніший і враховує відновлення і будівництво як доріг місцевого значення, так і доріг державного значення. Йдеться, перш за все, про коридорі Go highway - проект будівництва дороги Львів - Тернопіль - Херсон - Одеса, яка з'єднає західний кордон з портами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram