ГоловнаПолітика

Кабмін подав законопроект про підвищення штрафів за порушення на виборах

За підкуп виборців будуть штрафувати на суму 3400-5100 гривень.

Кабмін подав законопроект про підвищення штрафів за порушення на виборах

Уряд вніс до Верховної Ради законопроект №8270 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства"

Про це свідчить інформація на сайті парламенту. Зараз текст проекту закону на сайті відсутній, останній етап проходження - передано на розгляд керівництву.

У той же час видання РБК-Україна оприлюднило текст документа. Проектом пропонується встановити, що штрафи за передвиборчу агітацію особою, участь якої в ній заборонено законом, агітацію поза встановленими законом термінів, агітацію з застосуванням засобів, які суперечать Конституції або законам України, збільшуються в межах від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів (один такий мінімум зараз дорівнює 17 гривням). Стосовно службових і посадових осіб штрафи зростуть в межах від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів.

Агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей, товарів, послуг, пільг, планують карати штрафом в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Умисне розголошення виборцем результатів голосування шляхом їх демонстрації в приміщенні для голосування - від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів. Знищення виборцем свого бюлетеня, винесення його за межі приміщення для голосування - від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, законопроект уряд схвалив на засіданні 11 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram