ГоловнаПолітика

Подільський суд Києва відмовився слухати справу голови Держаудитслужби

Провадження передано до Апеляційного суду для встановлення підсудності.

Подільський суд Києва відмовився слухати справу голови Держаудитслужби
Фото: dkrs.gov.ua

Подільський районний суд Києва передав обвинувальний акт проти голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в Апеляційний суд Києва для визначення підсудності.

Таке рішення було прийнято під час підготовчого засідання, пише агентство УНН.

Суддя Павло Отвіновський на початку засідання заявив, що це кримінальне провадження не підсудне Подільському райсуду. На думку суду, прокурор повинен був направити справу до Солом'янського районного суду Києва, за місцем розташування органу досудового розслідування - НАБУ.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець пояснив, що провадження стосовно Гаврилової направили до Подільського райсуду, оскільки "основна прив'язка йде до місця роботи і займаної посади обвинуваченої, оскільки саме суб'єкт злочину незаконного збагачення є ключовим елементом диспозиції цієї статті".

Він також уточнив, що головний офіс Держаудитслужби розташований у Подільському районі. "Власне, ми керувалися такими мотивами", - наголосив прокурор. При цьому він сказав, що залишає питання про передачу справи до Апеляційного суду на розгляд суду.

Нагадаємо, що за версією слідства Гаврилова протягом 2015-2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн грн, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами, і вартість яких значно перевищує її законні доходи.

Крім того, в НАБУ вважають, що чиновниця внесла свідомо недостовірні відомості в щорічні е-декларації 2015-го (більш ніж 2,86 млн грн) і 2016 років (більш ніж 4,67 млн грн). Слідство вважає, що чиновниця вдалася до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного в неї і членів її сім'ї майна.

Гаврилову звинувачують за ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу.

Незважаючи на кримінальну справу, Гаврилова залишається на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram