ГоловнаПолітика

Головред "Нового времени" заявив про погрози від оточення Пашинського. Депутат заперечує

Пашинський порадив писати заяву в поліцію.

Головред "Нового времени" заявив про погрози від оточення Пашинського. Депутат заперечує
Фото: 24.tv

Головний редактор видання "Новое время" Віталій Сич заявив, що редакції погрожують люди з оточення депутата "Народного Фронту" Сергія Пашинського і Міністерства оборони за статтю про корупцію в оборонній сфері.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні до мене в офіс без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про врегулювання. Вони доволі ввічливо і з посмішкою (поки що не називатиму їхні імена) сказали, що люди хочуть "рвати" "Новое время", але є й інший варіант. Я уточнив, що означає "рвати", і чи не йдеться про фізичну погрозу? Вони відповіли, що, мовляв, розумійте, як хочете, люди там емоційні. Потім уточнили, що мають на увазі людей у Міноборони і оточення Пашинського в парламенті. Мирним варіантом врегулювання виявилася публікація в журналі повного тексту багатосторінкової вищезгаданої статті Пашинського. Також мені передали чорно-білу фотографію Пашинського, яку на моє прохання мені дадуть у кольоровому вигляді і яку я повинен опублікувати на всю обкладинку як частину вибачення. Мені також дали особистий телефон Пашинського з пропозицією зателефонувати йому і налагодити людський контакт", - написав Віталій Сич.

Сергій Пашинський, однак, стверджує, що загроз у діях свого адвоката він не бачить.

"За останні кілька років проти мене неодноразово висували якісь звинувачення. Кілька разів я навіть змушений був сам на себе писати заяву в НАБУ і ГПУ. Але те, що «Новое время» написало статтю про багатомільйонну корупцію, яку я нібито допустив під час поставки в ЗСУ бойової техніки і спорядження - це питання не тільки моє, а питання національної безпеки. Я дав вичерпні коментарі журналістам «Нового времени», але жодне слово з моїх коментарів не було внесене в текст. Після виходу цього журналу я зробив дві речі: ініціював проведення засідання комітету з питань нацбезпеки і оборони, тому що звинувачення в багатомільйонній корупції - це питання національної безпеки. Також я звернувся до редакції НВ, у межах чинного закону, з проханням опублікувати мою відповідь. Мій адвокат Володимир Раков привіз до редакції мій лист. Я не бачу, в чому тут погроза. Якщо йому погрожували - це кримінальний злочин. Якщо пан Сич прохання виконати мої законні вимоги сприйняв, як погрозу, якщо пан Сич упевнений у своїй правоті і готовий до судового процесу, то дуже прошу пана Сича написати заяву", - сказав Сергій Пашинський у коментарі LB.ua.

На уточнювальне запитання, чи дійсно адвокат приносив фотографію Пашинського Віталію Сичу з вимогою розмістити її на обкладинці наступного номера НВ, нардеп відповів: "Мій адвокат приніс лист, де вказана моя позиція, і фотографію, звичайно. Ну якщо ви публікуєте когось на LB.ua, ви ставите фотографію цієї людини чи ні? А спростування, відповідно до нашого закону, має бути розміщено на тому ж місці, де було опубліковано цей текст", - уточнив Пашинський.

Засідання комітету з питань національної безпеки і оборони, на якому планують обговорити цей конфлікт, заплановано на середу, на 15:00. На засідання запросили представників Міністерства оборони, "Укроборонпрому", НАБУ, САП і головного редактора НВ Віталія Сича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram