ГоловнаПолітика

МЗС: Росія посилює ескалацію в Україні через тиск на Сирію

Мар'яна Беца нагадала, що останнім часом зросла кількість обстрілів на Донбасі.

МЗС: Росія посилює ескалацію в Україні через тиск на Сирію
Марьяна Беца
Фото: Facebook/Вся правда про Европу

Речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца вважає, що Росія спеціально загострює ситуацію на Донбасі, оскільки зростає міжнародний тиск на режим Башара Асада в Сирії, союзником якого вона є.

Про це вона написала у своєму Twitter.

Вона нагадала, що за минулу добу бойовики 66 разів відкривали вогонь на Донбасі.

"Росія посилює ескалацію в Україні, оскільки збільшується тиск на Сирію - 66 обстрілів на Донбасі, один військовий поранений, один убитий", - написала Беца.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над містом Дума, який вважали останнім осередком опору джихадистів у регіоні. Більшість постраждалих - мирні жителі. Інформацію про атаку підтвердила гуманітарна організація "Спілка медичних організацій допомоги Сирії" (UOSSM), за даними якої жертвами стали не менш ніж 150 осіб. Голова UOSSM Ганем Тайяра назвала хіматаку "однією з найжахливіших" в історії Сирії.

Атаку різко засудили США, Німеччина, Франція і Великобританія. Франція і низка інших країн у зв'язку із цим скликали екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

У понеділок президент США Дональд Трамп заявив, що протягом 48 годин прийме рішення про те, чи завдавати військового удару по Сирії у відповідь на повідомлення про застосування хімічної зброї. Однак коли цей термін минув, Трамп повідомив, що рішення поки що не прийнято.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що США продовжують збирати докази того, що ця атака була, і що відповідальність за неї несе режим Асада. Він також повідомив, що на місце гаданої хіматаки в суботу прибудуть експерти Організації із заборони хімічної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram