ГоловнаПолітика

Армена Горлівського затримали у Франції, - джерело (оновлено)

Екстрадицію в Україну готують на травень.

Армена Горлівського затримали у Франції, - джерело (оновлено)
Фото: gorlovka.ua

У Франції затримали відомого українського кримінального авторитета Армена Горлівського (Армена Саркісяна). Про це LB.ua сьогодні стало відомо з власних джерел. Затримання місцеві органи правопорядку здійснили за запитом Інтерполу.

Обставини з'ясовуються. Однак відомо, що поліція зупинила Армена Горлівського через порушення правил дорожнього руху. Зі собою він мав паспорт громадянина Вірменії. Який запобіжний захід обрано Саркісяну зараз, невідомо. Однак французька сторона звернулася в ГПУ із запитом про надання відповідних документів для екстрадиції його в Україну. Статися це має до середини травня.

Оновлення. У Генеральній прокуратурі підтвердили затримання Саркісяна у Франції. За словами речника ГПУ Андрія Лисенка, при перевірці документів Саркісяна спрацювала система пошуку Інтерполу. Французькі силовики затримали його і повідомили про це українським колегам.

"Генеральна прокуратура не зволікатиме і дуже швидко підготує пакет документів для екстрадиції Саркісяна в Україну. Після їх отримання Франція повинна провести екстрадиційну перевірку. Я так розумію, що французькі колеги теж не будуть зволікати з цим - і ця людина швидко потрапить в Україну", - сказав Лисенко.

Він нагадав, що Саркісяна підозрюють "в організації та створенні групи тітушок, які вбивали і завдавали ушкодження людям, які були на Євромайдані під час Революції гідності".

"Також є інші епізоди, в яких він підозрюється: організація вибухів і інших протиправних дій, спрямованих на організацію небезпечних заходів для наших громадян", - додав Лисенко

"Ми очікуємо, що найближчим часом цього чоловіка буде доставлено в Україну і будуть проведені слідчі дії щодо нього", - заявив представник ГПУ.

Він зазначив, що французькі правоохоронці можуть утримувати Саркісяна до 19 травня.

"Ми не будемо чекати до 19 травня. У найближчі дні, можливо, навіть наступного тижня цей пакет документів для екстрадиції буде доставлений до Франції", - запевнив Лисенко

Армен Горлівський (Саркісян) - відома в кримінальних колах особа. Вважається людиною Юрія Іванющенка. У 2009-2010 роках ніби отримав титул "наглядача" за Горлівкою. Віце-президент Федерації боксу в Горлівці. Саме Горлівку ЗМІ називають основним постачальником "тітушок" на антимайдан під час Революції гідності. "Тітушки" Саркісяна, за даними ЗМІ, причетні до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, а також вбивства горлівського опозиційного депутата Володимира Рибака. Активно брали участь у подіях "російської весни" - зокрема, проросійських мітингах, захопленні Горлівського МВВС.

2014 року відносно Саркісяна було порушено кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram