ГоловнаПолітика

Україна сподівається на відновлення конструктивного діалогу з Угорщиною

"Ми готові до нового етапу відносин, враховуючи результати виборів і формування нового уряду".

Україна сподівається на відновлення конструктивного діалогу з Угорщиною
Заместитель министра иностранных дел Украины Василий Боднар
Фото: МИД Украины

Україна сподівається на відновлення конструктивного діалогу з Угорщиною, зокрема щодо поглиблення співпраці України з НАТО, зважаючи на вибори, що відбулися в країні, і формування нового уряду.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає Укрінформ.

"Ми готові до нового етапу відносин, враховуючи результати виборів і формування нового уряду. Ми очікуємо, що все-таки політична доцільність, яка була, як ми вважаємо, однією з причин такої досить жорсткої позиції Угорщини, вона буде переглянута, і ми зможемо вести нормальний конструктивний діалог на двосторонньому рівні", - заявив Боднар, коментуючи можливість зміни після парламентських виборів позиції Угорщини, яка раніше заявляла про блокування поглиблення співпраці України з НАТО.

Дипломат зазначив, що Україна пропонувала відновити конструктивний діалог і до виборів, пропонує це і зараз, "враховуючи позитивні досягнення".

Нагадаємо, в лютому Угорщина заблокувала вже друге міністерське засідання НАТО. У жовтні минулого року Будапешт ветував скликання засідання комісії НАТО-Україна, запланованого на 6 грудня. Чинячи тиск на Україну, влада Угорщини вимагала перегляду мовної норми закону про освіту.

20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про намір заблокувати участь Президента України Петра Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

8 квітня в Угорщині відбулися парламентські вибори, на яких з великим відривом переміг політичний альянс Фідес-ХДНП на чолі з нинішнім прем'єром Віктором Орбаном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram