ГоловнаПолітика

САП вирішила відновити слідство у справі Охендовського

Суд скасував постанову про призупинення досудового розслідування.

САП вирішила відновити слідство у справі Охендовського
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва скасував постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про призупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в отриманні хабара.

Після отримання повного тексту рішення суду САП планує поновити слідство, передає УНН.

Суд 3 квітня частково задовольнив клопотання захисника Охендовського і скасував постанову керівника САП про призупинення кримінального провадження. У постанові суду зазначено, що рішення не підпадає під оскарження.

"Зараз ми очікуємо надходження для виконання із суду в САП оригінального примірника повного тексту цієї постанови. Після його надходження слідство, безумовно, буде відновлено. Подальші наші дії залежать від змісту повного тексту постанови, зокрема, мотивів, які спонукали суддю скасувати постанову про призупинення. Поки що ці мотиви для нас залишаються точно невідомими", - йдеться в повідомленні САП.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Він підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих та особливо великих розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище).

У червні минулого року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що в справі Охендовського вже є достатньо доказів для передачі до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram