ГоловнаПолітика

Новий голова МЗС Німеччини підтвердив намір відвідати Донбас

Хайко Маас провів переговори з президентом України.

Новий голова МЗС Німеччини підтвердив намір відвідати Донбас
Фото: president.gov.ua

Новий голова Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас підтвердив, що планує найближчим часом приїхати в Україну і відвідати Донбас.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом України Петром Порошенко у вівторок, 10 квітня.

Прес-служба глави держави повідомила, що вони обговорювали ситуацію на Донбасі і скоординували підходи до розгортання миротворчої місії ООН. Німеччина погоджується, що миротворці ООН повинні перебувати на всій окупованій території Донбасу, включаючи українсько-російську ділянку кордону.

Сторони також підкреслили значення роботи в нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція і Росія) і потребу в продовженні санкційного режиму проти Росії як елемента стримування її від агресії і заохочення до реального пошуку мирного врегулювання.

Голова зовнішньополітичного відомства Німеччини підтвердив намір відвідати Україну, у тому числі Донбас, найближчим часом.

Особливу увагу було приділено питанням енергетичної солідарності між Україною і Євросоюзом, а також зміцненню двостороннього українсько-німецького співробітництва, зокрема у сфері посилення кібербезпеки і протидії пропаганді.

Нагадаємо, що Хайко Маас узявся за обов'язки в середині березня. Раніше МЗС Німеччини очолював Зігмар Габріель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram