ГоловнаПолітика

Апеляційний суд підтвердив вирок російському військовому Агєєву

Спійманого в Луганській області диверсанта включено в список на обмін.

Апеляційний суд підтвердив вирок російському військовому Агєєву
Виктор Агеев

Апеляційний суд Луганської області залишив без змін вирок Новоайдарського райсуду від 18 січня, яким російського військового Віктора Агєєва засуджено до 10 років позбавлення волі.

Відповідне рішення було прийнято після розгляду апеляційної скарги 5 квітня, повідомив у коментарі "Укрінформу" адвокат Віктор Чевгуз.

"Апеляційний суд залишив чинним вирок першої інстанції", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що Агєєва включено у список на обмін, який складається з 23 осіб, і зараз питання обміну залишається за російською стороною.

Нагадаємо, Агєєва засуджено за звинуваченням в участі в бойових діях на боці терористичної організації "ЛНР", а також у незаконному зберіганні та носінні вогнепальної зброї та боєприпасів.

24 червня 2017 року поблизу Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердив він сам, його мати, його друзі та колишні товариші по службі. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас.

Міноборони Росії офіційно відмовилося від Агєєва, стверджуючи, що він не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram