ГоловнаПолітика

Делегація Європарламенту відвідає Україну для оцінки прогресу реформ і використання фінансової допомоги

Парламентарії також обговорять імплементацію Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Делегація Європарламенту відвідає Україну для оцінки прогресу реформ і використання фінансової допомоги
Фото: belta.by

Делегація комітету Європейського парламенту у закордонних справах 5-6 квітня відвідає Україну для оцінки прогресу реформ і використання фінансової допомоги ЄС.

Про це повідомила прес-служба представництва ЄС в Україні.

Парламентарії також обговорять імплементацію Угоди про асоціацію між ЄС і Україною у світлі звіту Європарламенту, який незабаром буде оприлюднено.

Окрім того, вони зустрінуться з депутатами Верховної Ради, представниками уряду й опозиціонерами, представниками громадянського суспільства та бізнес-спільноти.

Нагадаємо, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко 26 березня на зустрічі в Лондоні з представниками урядів держав-донорів України закликав розширити підтримку реформ у країні.

Групи підтримки реформ в Україні почали роботу у 2016 році. Спочатку вони працювали в Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, Міністерство інфраструктури і Міністерстві аграрної політики і продовольства. Після успішного завершення експериментального етапу були створені додаткові групи в Міністерстві екології та природних ресурсів, Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Державному дорожньому агентстві.

У цей час у цих держустановах працює близько 150 осіб, які розробляють і втілюють пріоритетні напрямки галузевих реформ, а також зміни державного апарату.

Донорами підтримки реформ в Україні є Німеччина, Данія, Італія, Нідерланди, Польща, Великобританія, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція, Японія і ЄС (найбільший донор).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram