ГоловнаПолітика

Нардеп Загорій задекларував Теслу, три Мерседеси і 89 патентів

Усю зарплату депутата Ради та заробітну плату за наукову діяльність у ВНЗ Загорій переказує на благодійність.

Нардеп Загорій задекларував Теслу, три Мерседеси і 89 патентів

Депутат Верховної Ради України Гліб Загорій вказав у своїй електронній декларації за 2017 рік 89 патентів і торгових марок (переважно у сфері фармацевтики), а також благодійні пожертви в розмірі 1,5 млн гривень.

Про це свідчать дані в Єдиному державному реєстрі декларацій, передають Українські Новини.

Згідно із декларацією, Загорій є кінцевим бенефіціарним власником ПРАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ПАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" та в інших підприємствах.

Серед об'єктів нерухомості Загорій задекларував квартиру площею 264 кв. м, зареєстровану на сина, та іншу нерухомість. Загорій також вказав у декларації орендовану земельну ділянку площею 40 778 кв. м, орендовану квартиру площею 271,5 кв. м та оренду офісу площею 423,7 кв. м.

Загорій задекларував автомобіль Tesla SP85D 2015 року випуску, Mercedes-Benz S 63 AMG 2014 року випуску, а також Range Rover і Mercedes-Benz G 63 AMG 2014 року випуску, який належить його дружині Катерині Загорій.

Серед своїх доходів Загорій вказав зарплату депутата в розмірі 228 464 гривень та заробітну плату за сумісництвом за наукову діяльність у двох вишах - Національній медичній академії післядипломної освіти та Київському національному університеті технології та дизайну.

У своєму коментарі журналістам Гліб Загорій зазначив, що всю зарплату депутата Ради та заробітну плату за наукову діяльність у ВНЗ він переказує на благодійність.

Депутат пояснив появу в декларації доходу його дружини Катерини Загорій на загальну суму 320 млн гривень "від відчуження цінних паперів та корпоративних прав". За словами народного депутата, в електронній декларації не передбачено пункт витрат членів сім'ї декларанта. А витрати під час проведення операцій з цінними паперами 2017 року становили понад 311 млн гривень. Щоб отримати фактичний дохід, потрібно з доходу в розмірі 320 млн гривень відняти витрати в сумі понад 311 млн гривень і додати купонний дохід за цінними паперами. Так, підкреслив Загорій, реальний дохід його дружини становить не 320 млн гривень, а близько 11 млн гривень.

Крім того, Загорій вказав 3 млн гривень у рубриці "гонорари та інші виплати за цивільно-правовими договорами" від ПРАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" і роялті в розмірі 9,22 млн гривень від тієї ж юридичної особи.

У своїй електронній декларації Загорій вказав 34,9 млн гривень на рахунках в українських банках - "Ощадбанк", "Укрсіббанк" та інших банках. Крім того, він задекларував 2,2 млн доларів, 425 тис. євро і 5,9 млн гривень готівкою, 30 млн гривень дебіторської заборгованості за корпоративні права і 1 млн доларів, позичених третім особам.

Згідно з даними електронного реєстру декларацій, 2017 року Загорій здійснив благодійні пожертвування на загальну суму 1,5 млн гривень.

Серед цінного рухомого майна в декларації Загорія вказані 2 одиниці зброї, запонки, антикварні вироби, колекції скульптури та живопису ХХ сторіччя та інше. Також Загорій задекларував колекції українських костюмів, килимів та інших творів мистецтва, що належать його дружині.

Як повідомлялося, за підсумками 2016 року Загорій задекларував 88 патентів і благодійні пожертви в розмірі 2,6 млн гривень. Зарплата депутата за 2016 рік становила 135 465 гривень. Загорій також вказав 15 млн гривень в рубриці "гонорари та інші виплати за цивільно-правовими договорами" від ПРАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" і роялті в розмірі 7,17 млн гривень від тієї ж юридичної особи.

Дохід його дружини Катерини Загорій "від відчуження цінних паперів та корпоративних прав" 2016 року становив 174,7 млн гривень, але з урахуванням витрат на проведення операцій з цінними паперами та з урахуванням купонного доходу реальний дохід становив 6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram